Afvallen, Persoonlijk, Zelfliefde, Zwanger

13 kg aangekomen na mijn zwangerschap

headerafbeelding

Na een hele heftige, maar toch ook een hele mooie periode in mijn leven komt er weer wat ruimte voor andere dingen. Waaronder het schrijven van blogs. Op 24 augustus ben ik eerder dan verwacht moeder geworden van een prachtige dochter. Ondanks wat ze allemaal al heeft meegemaakt in haar net begonnen leventje is het een super vrolijk meisje. Ik geniet enorm van haar en van het moeder zijn. Maar waar ik het in deze blog over wil hebben is mijn lichaam na de zwangerschap. Mijn lichaam is veranderd…

Ik ben dertien kg aangekomen en ik pas mijn oude kleding niet meer. Ik herken mijn lichaam niet terug en ik schrik soms van mijn spiegelbeeld. De spierballen hebben plaatsgemaakt voor kipfiletjes, maar dit is ineens niet meer belangrijk wanneer ik denk aan wat mijn lichaam gepresteerd heeft. Het heeft een nieuw mensje gemaakt. Ik kijk terug op de bevalling als iets magisch en nu mijn meisje er is zorgt mijn lichaam ervoor dat zij groeit als kool. Ik ben super trots op mijn lichaam. Ja, het ziet er anders uit en nee, het is totaal niet het lichaam dat ik normaal als doel had, maar kijk even wat het gedaan heeft!


Emotie-eten en nauwelijks bewegen

Drie maanden na mijn bevalling zitten de extra kilo’s er nog steeds aan. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik eigenlijk niet veel aan. Het waren gewoon de extra kilo’s die bij een zwangerschap horen. Juist in de periode daarna ben ik veel aangekomen.

Onze dochter werd na een zwangerschap van 32 weken en 5 dagen geboren. Daarom verbleven wij nog een hele tijd in het ziekenhuis. Eerst moest ik herstellen van de bevalling, maar ook daarna had ik nauwelijks beweging. Ik zat samen met mijn dochter in een klein ziekenhuiskamertje en was zoveel mogelijk bij haar. Hierdoor kwam ik weinig buiten en dus ook weinig in beweging. De hele situatie bracht heel wat spanning met zich mee. Het was de meest heftige en emotionele periode in mijn leven. Wat zich bij mij uitten in emotie-eten. Veel snoepen, veel warme chocolademelk uit de automaat en vaak eten bestellen. Het waren voor mij korte ‘genietmomentjes’, even iets ‘leuks’ in die moeilijke periode wat uiteindelijk ondanks de borstvoeding voor die extra kilo’s heeft gezorgd.


afbeelding-ziekenhuis


Ik had ook wel wat anders aan mijn hoofd dan bezig zijn met gezond ‘moeten’ eten. In zo’n situatie zijn er andere dingen veel belangrijker. Daarbij ging het vooral om ‘genoeg’ eten vanwege de borstvoeding.

Wat mij ook opviel is dat het ziekenhuiseten naar mijn mening ook niet zo gezond is. Weinig groente, geen volkoren producten en veel vet. Je zou toch anders verwachten in een ziekenhuis. Ondanks dat was ik enorm dankbaar dat ik daar elke dag kon mee eten en elk moment bij mijn dochter kon zijn.


Gezond en fit worden na de zwangerschap

Ik zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat die extra kilo’s na de zwangerschap me helemaal niks doen. Natuurlijk wil ik me graag weer fit voelen en wil ik wel van die kilo’s af. De gezonde leefstijl die ik had heeft me juist heel ver gebracht. Ik was heel fit en sterk voor en tijdens de bevalling. Dit heeft uiteindelijk ook mijn herstel heel goed gedaan. Vooral het stukje gezond zijn en me fit voelen is voor mij dan ook erg belangrijk. Ik weet dat ik me dan zoveel beter voel.


afbeelding-wandelen


Het gezonde leven ga ik daarom zeker weer oppakken. Niet omdat ik mijn lichaam niet mooi vind, maar juist uit liefde voor mijn lichaam. Het gezonde eten gaat al iets beter en ik vind steeds vaker de tijd om te koken. Ik maak steeds vaker een gezonde keuze, maar het komt ook nog regelmatig voor dat ik even snel een boterham met chocopasta smeer. Het is nog best een uitdaging om weer een ritme te vinden met een baby. Mijn doel is om af te vallen en weer fit te worden zonder streng dieet, op een gezonde, realistische manier en alles op z’n tijd.


Wel of niet verder gaan met bloggen

Ik heb hier lang over getwijfeld en mezelf afgevraagd of het nog wel nut heeft om hier mijn tijd en energie in te stoppen. Worden blogs nog wel gelezen tegenwoordig? Zijn er überhaupt wel mensen die het leuk vinden om mijn blogs te lezen? Er zijn er al zoveel en tegenwoordig gaat het toch meer via video en Social Media. Ondanks de twijfels heb ik toch besloten om weer te gaan schrijven. Al is het alleen maar om mezelf te helpen. Als een soort stok achter de deur. Het schrijven van blogs ga ik daarom vooral voor mezelf doen. Niet omdat het moet, maar omdat ik het gewoon heel leuk vind om te schrijven en blogs te maken. Al zou ik het wel heel mooi vinden als ik ook anderen hiermee kan inspireren.

Moeder zijn is natuurlijk op dit moment prio nummer één en in januari begin ik ook weer met werken. Hoe vaak er een blog online komt durf ik dus niet te zeggen, maar ik ga zeker mijn best doen om dit weer regelmatig op te pakken. Het gaat mij vast helpen om de heftige periode achter me te laten en weer een ritme te vinden waar ik gelukkig van word. Het gaat mij motiveren om die gezonde leefstijl weer op te pakken en vol te houden. In de komende blogs neem ik je mee in mijn plan van aanpak en het proces om weer gezonder te leven. Ook ga ik op zoek naar maaltijden die gezond en ‘mommyproof’ zijn. Naast het gezonde eten laat ik ook zien hoe ik het sporten weer rustig ga oppakken.


Omarm die extra kilo’s

Ben jij een mama met extra kilo’s door de zwangerschap? Dan wil ik je, voordat ik mijn blog afsluit, nog iets meegeven…

Zwangerschapskilo’s worden naar mijn idee vaak gezien als iets negatiefs. Het liefst moeten ze er zo snel mogelijk af. Zonde eigenlijk, want je hebt ze toch gewoon verdiend? Je bent een mooi mens en ook met die extra kilo’s mag je er zijn. Zeker als je beseft uit wat voor moois ze zijn ontstaan.


afbeelding-loveyourself


Om dit zelf ook te omarmen heb ik nieuwe kleding besteld in mijn nieuwe maat. De hele dag rondlopen in een joggingbroek word ik echt niet gelukkig van.

Jezelf elke dag confronteren met kleding die je niet meer past zorgt ervoor dat je in die negatieve spiraal blijft hangen. Ook nu je wat zwaarder bent verdien je het om er leuk uit te zien en verdien je leuke kleding waar je blij van wordt. Dit kan natuurlijk ook een heel leuk huispak zijn. 😉

Gezonder willen leven met een negatieve mindset gaat je niet lukken. Juist wanneer je uit liefde handelt, zal je zien dat het je veel beter af gaat.

Dit geldt natuurlijk ook wanneer je bent aangekomen door een andere reden. 😉


Bedankt voor het lezen en tot snel!

Liefs,
Chantal


hartjes-banner


Tagged , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.