Persoonlijk

Omgaan met een blessure

Helaas komt het soms voor dat je tijdens het sporten een blessure oploopt. Soms is het met een weekje rust verholpen, maar soms kan het ook veel langer duren. Heel vervelend, zeker wanneer je net lekker in de ‘flow’ zit. Sinds vorige week heb ik verplicht rust moeten nemen vanwege een vervelende polsblessure. In dit artikel vertel ik wat deze blessure voor mij betekend en wat ik doe om toch in beweging te blijven.

De oorzaak van mijn blessure

Al een aantal maanden had ik last van een wat zwakkere pols. Tijdens een les paaldansen raakte ik uit balans waardoor ik mezelf moest opvangen. Mijn gewicht kwam op mijn pols te staan en ik voelde dat ik ‘m verrekte. Daarna merkte ik dat ik er last van hield, maar niet zo ernstig dat ik niks meer kon. Na een tijdje wat rustiger aan doen kon ik er weer tegen aan… dacht ik! Toen ik in de avond thuis kwam na een les kreeg ik ineens een stekende pijn aan de buitenkant van mijn rechter hand/pols en er ontstond een zwelling. Tijdens de les heb ik niks gemerkt dus ik vond het erg vreemd dat ik nu ineens zo’n pijn had. Conclusie van de huisarts: Een geïrriteerde pees, moet verholpen zijn met een week (of misschien twee) rust. Natuurlijk ben ik heel erg blij dat het niet gebroken is en het slechts een kleine blessure is, maar een week rust?! Ik en een week rust nemen, nee dat komt meestal niet in mijn straatje voor. Nu zal je vast denken, een week? Wat is nou een week? Maar voor mij is paaldansen meer dan alleen sport. Het is voor mij iets waar ik enorm naar uit kijk elke week en ik krijg er heel veel positieve energie van. Luisteren naar je lichaam is heel belangrijk en hierin heb ik zeker nog wat te leren. Meestal ga ik net zolang door totdat het echt niet meer kan, wat natuurlijk helemaal niet goed is. Ik zie dit nu dan ook als een goede les en ik accepteer de situatie zoals het is. Ik geef mijn lichaam de rust die het nodig heeft om te herstellen van de blessure!

Na een week rust heb ik moeten besluiten om toch nog een week rust te nemen. Mijn pols voelt nog steeds niet goed en ik heb nog best veel pijn. Doordat ik nu naar mijn lichaam luister hoop ik dat de blessure snel weggaat en hopelijk kan ik dan over een week weer lekker aan de slag!

foto-blessure

In beweging blijven ondanks een blessure

Dat ik nu door deze blessure niet naar paaldansen kan, geen gewichten kan gebruiken in de sportschool en ik niet op de fiets naar mijn werk kan betekend natuurlijk niet dat we een week stil gaan zitten. Om toch in beweging te blijven ben ik extra veel gaan wandelen. Gelukkig is het weer daar nu ook perfect voor en ligt er achter de wijk waar wij wonen een heel mooi gebied waar je heerlijk kunt wandelen! In de sportschool doe ik nu vooral cardio en doe ik krachttraining voor mijn benen. Zo probeer ik ondanks mijn blessure toch fit te blijven en voldoende lichaamsbeweging op een dag te krijgen.

Waarom ik dit met jullie deel

Gezond leven is zeker niet altijd makkelijk. Soms komt er iets op je pad waardoor je uit balans raakt, zoals een blessure. Bij gezond leven hoort zorgen voor je lichaam en wanneer je lichaam aangeeft dat iets te veel is, luister hier dan naar. Geef jouw lichaam wat het nodig heeft, probeer positief te blijven, kijk naar een oplossing, houdt jouw doel voor ogen en laat je niet uit het veld slaan. Gaat het een dag wat minder? Dat geeft niks, daar hebben we allemaal wel eens last van, ook ik. Verwen jezelf, ga iets leuks doen en pak het de volgende dag gewoon weer op!

Het is niet dat ik mezelf zielig vind of dat ik nu medelijden verwacht, er zijn tenslotte veel ergere dingen in de wereld. Maar ik wilde dit verhaal over mijn blessure graag met jullie delen om te laten zien dat het zeker niet altijd over rozen gaat. We hebben allemaal onze mindere momenten en die mogen ook gedeeld worden. Mocht jij op dit moment het ook wat moeilijker hebben met het volhouden van jouw gezonde leefstijl, dan hoop ik jou met dit artikel weer wat positieve kracht te geven en je te motiveren om niet op te geven en gewoon door te gaan met het bereiken van jouw doelen. You can do it!

Quote - Liefde voor je lichaam

Heb jij wel eens een blessure gehad en hoe ben jij hier toen mee om gegaan? Laat het me weten in een reactie!

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.