Boodschappen shopblog, Tips, Voeding

Boodschappen shopblog #1

boodschappen-header

Een gezonde leefstijl begint met het in huis halen van gezonde producten. Het doen van gezonde boodschappen legt een goede basis voor een gezonde leefstijl, maar soms zijn er van die dagen dat je totaal geen inspiratie hebt. Wat gaan we vandaag weer eens eten en wat zal ik nu weer eens halen..? Zelf haal ik op dat soort momenten veel inspiratie uit boodschappen shoplogs op YouTube. Door het kijken van deze video’s doe ik weer nieuwe ideeën op en heb ik ook weer extra motivatie om gezond te eten.

In de stories op Instagram deel ik af en toe ook een foto van mijn boodschappen. Dit om anderen te inspireren en te motiveren. Toen ik laatst een berichtje kreeg van iemand dat ze ook veel haalde uit mijn boodschappenfoto’s kwam ik op het idee om zelf ook shoplogs te gaan maken, maar dan op mijn blog. Daarom vandaag de eerste editie van een boodschappen shopblog!


Boodschappenlijstje maken

boodschappenlijste-1


Boodschappen doen begint voor mij altijd met het plannen van het eten en het maken van een lijstje. Het lijstje deel ik in op volgorde van de supermarkt. Ik begin met groente en fruit en eindig met bijvoorbeeld schoonmaakspullen. Het maken van een lijstje helpt mij om alleen te halen wat ik op dat moment nodig heb en om alleen gezonde producten in huis te halen. Het maken van een lijstje kan je dus helpen om niet meer geld uit te geven dan nodig is en het helpt je uiteindelijk om gezonder te eten.

Nog een tip: ga nooit met honger naar de supermarkt. Hierdoor word je getriggert om meer te halen dan nodig is en heb je vaak trek in allerlei (ongezonde) dingen. Heb je dus een beetje trek voordat je boodschappen gaat doen neem dan een gezond tussendoortje.


Lees ook: Maaltijden plannen


Mijn boodschappen

boodschappen-1
 • 4 Rode paprika’s
 • 1 Gele paprika
 • Ijsbergsla
 • Tomaten
 • Knoflook
 • Granaatappelpitjes
 • Fruitsalade
 • 2 Appels
 • Bananen
 • Broccoliburgers
 • Tomatenpuree
 • Zwarte bonen
 • Kidneybonen
 • Augurken
 • Philadelpia Light
 • Magere kwark
 • Crème Fraîche Light
 • Jong belegen 30+ geraspte kaas
 • Volkoren vermicelli
 • Volkoren brood
 • Cashewnoten
 • Walnoten
 • Groene thee


Wat gaan we eten

De tomaten, paprika’s, augurken, appels, Philadelphia light, magere kwark en volkoren vermicelli waren voor het avondeten. Ik maakte die avond een paprika-tomatensoep met geroosterd brood en een spread van magere kwark, roomkaas, geraspte appel en augurk.

Wij eten altijd alles volkoren en iIk ga dan ook altijd op zoek naar een volkoren variant. In dit geval volkoren vermicelli. Het enige wat ze hadden van Woezel en Pip vermicelli, dus ja, dan maar Woezel en Pip door de soep 😉 . Deze maaltijd maakte ik voor 2 dagen.

De gele paprika, bonen, geraspte kaas en crème fraîche zijn voor een Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel. De zoete aardappel had ik nog in huis. Ik kijk dus ook altijd wat ik nog in huis heb en zoek daarop de maaltijden uit.


En verder koop ik altijd 2 halfjes brood, zodat ik een halfje in de vriezer kan doen. Zo heb ik voor de hele week brood dat ook vers blijft. De granaatappelpitjes zijn heerlijk voor door de kwark of havermout. Bananen eet ik tussendoor of door mijn havermout. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik geen banaan eet. Bananen zijn echt mijn favoriet.


Dit was de eerste boodschappen shopblog. Ik hoop dat je er inspiratie uit hebt kunnen halen en ik hoop je snel terug te zien bij een volgende boodschappen shopblog.

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Liefs,
Chantal


Tagged , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Boodschappen shopblog #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.