Afvallen, Persoonlijk

De knop moet om en ik ga weer bloggen

knopom-header

Mijn opleiding is als het goed is afgerond, de uitslag van het examen moet ik nog krijgen, maar dit betekent wel dat ik weer wat meer tijd heb. Tijd voor mijn blog en tijd voor mezelf!

De laatste paar maanden lukte het mij niet om blogs te schrijven. Om heel eerlijk te zijn kwam dit niet alleen door de tijd die ik niet had, maar ook doordat het gezonde eten niet helemaal ging zoals ik zou willen. Hierdoor kon ik eigenlijk nergens meer over bloggen, mijn blog gaat tenslotte over een gezonde leefstijl. Natuurlijk is genieten ook belangrijk, maar dat liep de laatste tijd aardig de spuigaten uit. Het afgelopen jaar ben ik mijn gezonde leefstijl en routine eigenlijk ‘kwijtgeraakt’.


Gezond eten lukte niet

Dit had vooral te maken met dat ik ben begonnen bij mijn nieuwe baan. Een ander ritme en een ander soort leven. Dit liet ik ook al in meerdere blogs voorbij komen. Hoewel ik mijn baan nog steeds heel erg leuk vind, kom ik wel heel de dag in verleiding qua eten, maak ik soms lange dagen en heb ik onregelmatige eetmomenten. Dit maakt gezond eten voor mij lastig. Vooral wanneer ik met veel honger thuis kom, vind ik het lastig om gezonde keuzes te maken.

Dat ik hierdoor in gewicht aankwam vond ik in eerste instantie niet eens zo heel erg, ik gunde mijzelf de tijd om aan mijn nieuwe leven te wennen. Ondanks dat had ik zeker wel mijn struggles, want ja ik merkte natuurlijk wel dat mijn lichaam veranderde. Elke keer probeerde ik het gezonde leven weer op te pakken, maar het lukte niet.

Zoals je in eerdere blogs ‘Ik zeg doei tegen calorieën en stappen tellen‘ en ‘De focus ligt even ergens anders‘ hebt kunnen lezen had ik ook even geen zin meer om telkens met gezond eten bezig te zijn. Dit kwam ook door het feit dat het gewoon even niet lukte.


Ik wil me weer fit voelen

Nu zelfs mijn kleding niet meer goed past en ik niet meer lekker in mijn vel zit, is het nu toch echt tijd voor verandering. Tijd om weer even de touwtjes in handen te nemen en ervoor te zorgen dat ik weer happy word. Hoewel alle genietmomentjes en al het snoepen heel lekker en gezellig zijn, maakt het mij uiteindelijk niet gelukkig. Ik voel mij het beste wanneer ik gezond eet en veel beweeg. Ik wil me weer fit voelen en dus moet de knop om!

Nu zul je misschien denken, waarom begin je daar nu mee? In december? Een maand met veel lekkers en alle feestdagen. Voor mij helpt het om mijn gevoel te volgen en niet te wachten tot een zogenaamd goed moment. Nú zit ik niet lekker in mijn vel dus er moet nú iets veranderen. Wachten tot 1 januari werkt voor mij dan niet. Natuurlijk ga ook ik gewoon genieten van de feestdagen, maar gelukkig zijn dit maar een paar dagen in een maand. De rest van de tijd ga ik gewoon weer mijn best doen om gezond te eten en weer lekker veel te sporten.


knopom-afbeelding


Ik ga weer bloggen

Om voor mezelf een stok achter de deur te hebben, ga ik jullie meenemen in mijn afvalproces. Dit helpt mij om extra mijn best te doen en motiveert mij om door te zetten. Ik ga weer elke week een blog schrijven en deel hierin mijn weg naar een gezond en fit leven. Ben je dus benieuwd of het mij gaat lukken om af te vallen, weer fit te worden en hoe ik dit ga aanpakken? Blijf me dan zeker volgen!

De naam van mijn Instagram had ik pas geleden veranderd naar mijn eigen naam. Dit omdat ik even meer wilde zijn dan alleen die gezonde leefstijl, maar ik heb nu toch besloten om het weer terug te veranderen naar @gezondisliefde. Ook mijn website heeft een nieuw jasje en zo ben ik weer helemaal back to business!


Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Liefs,
Chantal


Tagged , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.