Sport

30 dagen hoelahoep challenge

header-hoelahoepchallenge

En ineens is het dan alweer december, de laatste maand van 2020. Het jaar is echt voorbij gevlogen en wat was het een raar en bijzonder jaar. De meeste mensen beginnen 1 januari weer met de goede voornemens, maar waarom niet nu al beginnen?

Ik bedacht me ineens dat ik nog een fitnesshoepel in de kelder had staan. Een goede manier om weer een beetje sportief te worden zo aan het einde van het jaar. Dus heb ik hem onder het stof vandaan gehaald en begin ik vandaag met de 30 dagen hoelahoep challenge.


Muziekje aan en hoelahoepen maar

Hoelahoepen is een hele leuke manier van bewegen. Je traint verschillende spiergroepen, zoals de buikspieren, rugspieren, beenspieren en bilspieren. Ook verbetert het je conditie en zullen heupen en rug soepeler worden. Wanneer je het regelmatig doet zul je zeker verbetering gaan merken en het langer vol kunnen houden.

Jaren geleden heb ik een fitnesshoepel aangeschaft. Thuis gebruikte ik ‘m eigenlijk niet, maar in de sportschool pakte ik ‘m er regelmatig bij. Tijdens mijn zwangerschap kon ik de hoepel natuurlijk niet meer gebruiken en viel het sporten uiteindelijk helemaal weg. Drie maanden na mijn bevalling vind ik het wel weer tijd om te gaan sporten en op deze manier kan ik het langzaam weer gaan oppakken.

Hoelahoepen kun je eenvoudig thuis doen en is daarom de ideale thuisworkout. Daarnaast kun je het zo leuk maken als je zelf wilt. Heb jij nou ook zo’n hoepel thuis staan? Doe dan mee met de 30 dagen challenge! We starten met 5 minuutjes per dag en de uitdaging is om het na 30 dagen 30 minuten vol te houden.

Hieronder zie je het schema.


afbeelding-hoelahoepchallenge-schema


Veel plezier met hoelahoepen en laat even in een reactie weten of je meedoet!

Veel liefs,
Chantal


hartjes-banner


Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.