Gezondheid, Persoonlijk, Sport, Tips, Voeding

En ineens zit je thuis, wat nu?

Afgelopen zondag ging ik ‘s avond weg van mijn werk met de mededeling dat de horeca om 18:00 uur die avond voor 3 weken dicht moest. Het was echt heel raar om op die manier weg te gaan, het voelde als een heel raar soort van afscheid.

Dus ja, ook ik zit sinds afgelopen zondag thuis. De keuken waar ik werk is gesloten en vanwege bepaalde gezondheidsredenen is het voor mij beter om in deze situatie thuis te blijven. Nu de eerste schrik voorbij is, probeer ik voor mezelf een ritme te creëren en vooral positief te blijven.

In deze blog vertel ik hoe ik ervoor zorg dat ik in beweging blijf en hoe ik zo gezond mogelijk blijf eten. Want ja, in deze tijden is het nou eenmaal heel verleidelijk om met een grote zak chips op de bank te ploffen en alle films op Netflix en Disney+ te kijken. Toch is het belangrijk om ook in deze situatie voldoende te bewegen en gezond te blijven eten.


Een nieuwe sportroutine

Het grootste deel van mijn dagelijkse routine, bestaat uit werken en sporten. Nu ik niet werk, de sportschool dicht is en Sportief Paaldansen ook gesloten is, vallen de twee belangrijkste dingen dus weg. Toch is het heel belangrijk om te blijven bewegen, ook voor een goede weerstand die we juist nu extra hard nodig hebben. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen om elke dag even te gaan wandelen (ook voor wat frisse lucht) en om elke dag minimaal 30 minuten thuis te sporten.


thuissporten


Zo deed ik gister een online workout van Optimavita. Ik kan haar video’s echt aanraden. Voor elk niveau is er een geschikte workout en ze brengt het met veel enthousiasme. Ook deelt ze vaak ‘what I eat in a day’ video’s en super leuke vlogs. Dus kijk zeker eens op haar YouTube kanaal als je ook op zoek bent naar leuke thuis workouts of gezonde inspiratie.

Daarnaast ben ik heel erg dankbaar dat we achter onze wijk een mooi park hebben liggen waar je in alle rust heerlijk door de natuur kunt wandelen. Zo’n frisse neus heb ik toch echt even nodig, ik ben echt een buitenmens en ik vind het dan ook heel erg fijn om toch even naar buiten te kunnen. Ik kan dan zo genieten van een mooie zonsondergang, de fluitende vogeltjes en alles wat weer groeit en bloeit in de natuur.


wandelen


Ook doen wij de boodschappen wandelend, zo heb je toch weer wat extra beweging en doe je gelijk iets nuttigs.


Begin of eindig je dag met een dansje!

Wat ook nog een hele leuke vorm van bewegen is, is dansen. Dansen kan altijd en overal, dus ook thuis. Zet je favoriete muziek op en dans lekker door de hele woonkamer of door het hele huis. Op deze manier breng je ook nog eens wat vrolijkheid in deze sombere dagen. Door te dansen en/of te zingen voel je je echt meteen een stuk vrolijker. Dus waar wacht je nog op? 😉


Gezond koken en bakken

Hoe zorg je ervoor dat je ook in deze tijd gezond blijft eten? Nu ik thuis ben heb ik weer uitgebreid de tijd om te koken en te bakken. Ik heb onder andere een heerlijke bananenbrood gebakken en zwarte bonen brownies gemaakt. Zo heb ik gelijk een heerlijke én gezonde snack voor tijdens de film en hoef ik die zak chips of M&M’s helemaal niet te missen. 😉

Benieuwd naar het recept voor bananenbrood? Hier vind je het recept.

Mijn ontbijt en lunch is nu ook uitgebreider en dus vaak zelfs gezonder dan op normale werkdagen. ‘s Ochtends maak ik bijvoorbeeld een heerlijk havermoutje met appel, rozijnen en kaneel of kook ik lekker een eitje voor op brood. Ook neem ik weer de tijd om uitgebreid en gezond te koken. Zo heb ik voor vanavond een risotto op het menu staan.


kokenenbakken


Doordat je nu juist de tijd kunt nemen voor het zoeken en maken van gezonde recepten kun je hier ook van profiteren. Je kunt jezelf aanleren om gezonder te eten en nieuwe recepten te ontdekken. Wanneer je ook nog eens gezonde snacks maakt wordt het niet snoepen en snaaien een makkie!

Haal ook zo min mogelijk ongezonde producten in huis en zorg ervoor dat je keukenkastjes zoveel mogelijk gevuld zijn met gezonde producten. Zo voorkom je dat je gaat snaaien.


“If you stay positive in a negative situation you win.”


In de situatie waar we nu met z’n allen in zitten moeten we maar proberen om zoveel mogelijk positief te blijven. Genieten van en dankbaar zijn voor de dingen die we nog wel kunnen en het allerbelangrijkste vooral gezond blijven. Met positiviteit gaan we dit winnen!


Bedankt voor het lezen en tot snel!

Veel liefs,
Chantal


Tagged , , , , , , , , , , , ,

1 thought on “En ineens zit je thuis, wat nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.