Persoonlijk

Mijn weg naar een gezonde leefstijl

Als kind was ik eigenlijk nooit dik, ik bewoog veel en thuis aten we gewoon gezond met hier en daar wat lekkers. Vooral zwemmen was mijn passie. Ik heb in totaal 6 diploma’s behaald en daarna heb ik aan synchroonzwemmen gedaan. Dit stopte helaas en daarna wist ik eigenlijk niet wat voor sport ik wilde doen. Dit was precies in de periode dat ik ook in de pubertijd terecht kwam en hier ging het dus volledig de andere kant op. Ik sportte niet meer en qua eten… Ach ja, wat kan het je ook schelen als puber. Daarnaast werd ik in de eerste 2 jaar van de middelbare school enorm gepest, waardoor mijn eigenwaarde 0 was. Liefde voor jezelf, ik wist niet eens wat dat was. Dat ik steeds meer aan kwam lachte ik weg en ik deed alsof ik het allemaal prima vond. Maar in de spiegel kijken vond ik verschrikkelijk, laat staan dat ik in een rokje of korte broek naar buiten ging. Zelfs met 30 graden liep ik nog in een lange spijkerbroek. Ik wilde zo min mogelijk van mijn lichaam laten zien, omdat ik mij schaamde voor hoe het eruit zag. Qua eten werd het steeds erger, er waren soms zelfs weken waarin ik elke dag bij de Mac Donalds at. Dat kan ik mij nu echt niet meer voorstellen, bah!!

Na een aantal pogingen om af te vallen ging in februari 2014 de knop volledig om. Ik was er klaar mee, het MOEST anders! Ik wilde weer lekker in m’n vel zitten, fitter worden en in de spiegel kunnen kijken zonder dat ik van mezelf zou walgen. Ik meldde mij aan bij Weight Watchers, daar tel je punten i.p.v. calorieën en verdien je punten wanneer je aan beweging doet. Het leek mij de ideale weg om af te vallen, aangezien je gewoon kon eten wat je lekker vindt (natuurlijk wel gezonde keuzes). Dit bleek ook echt de uitkomst te zijn. Uiteindelijk ben ik zo’n 18 kg afgevallen. In de periode daarna heb ik steeds meer mijn eigen eetpatroon aangeleerd en ben ik er mijn eigen gezonde leefstijl van gaan maken. Ik tel geen punten meer, ik doe het nu allemaal zelf. Gezond eten, sporten en af en toe lekker genieten van iets ‘ongezonds’!

 

voortgang-leefstijl

 

Natuurlijk heb ook ik nog steeds moeilijke momenten en kan ik af en toe de motivatie niet vinden om alsmaar gezond te eten of te sporten. Maar terug naar een gewicht boven de 80 kg wil ik NOOIT meer, dus dat is mijn grootste motivatie om het elke keer weer op te pakken. Het afgelopen jaar heb ik een moeilijke periode achter de rug waarin ik ook weer een aantal kg was aangekomen. Inmiddels heb ik het gezonde eten en sporten weer volledig opgepakt en zit ik weer goed in mijn lijf. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en dat ik mijn ongezonde leefstijl heb weten om te zetten naar een leefstijl vol gezonde voeding en beweging. Qua zelfliefde heb ik nog wel een weg te gaan, maar ik ben op de goede weg!

 

Waarom ik dit met jullie deel

Wat ik met dit verhaal aan jullie wil meegeven is dat iedereen ooit een beginner was. Van heel ongezond eten en nauwelijks bewegen ben ik naar een gezonde leefstijl gegaan. Dit heeft een lange weg gehad en eigenlijk heb ik nu pas echt mijn draai erin gevonden. Doe wat voor jou goed voelt. Voel jij je goed bij een gezonde leefstijl, wil je graag wat kilootjes kwijt, wil je juist iets aankomen of wil je gewoon blijven zoals je bent? Het is allemaal goed, blijf altijd bij jezelf en laat je niet beïnvloeden door wat anderen daarvan vinden. Ook ik vind dit soms nog steeds lastig, maar zolang je weet wat je wilt en je eigen weg volgt zal het je zeker lukken!

Onthoudt ook dat gezond leven zeker niet alleen draait om de buitenkant. We hebben het vaak over het uiterlijk, maar denk ook eens aan de binnenkant. Gezond leven is liefde voor jezelf en ook zeker voor je lichaam! Stel realistische doelen voor jezelf en vergeet niet om af en toe ook te genieten. Gun jezelf af en toe een genietmomentje en vind de juiste balans.

 

 

Vanaf nu zal er regelmatig een blog online komen waarin ik jullie meeneem in mijn ervaringen rond een gezonde leefstijl. Wil jij weten wat ik zoal doe om fit en gezond te blijven? Blijf mij dan volgen!

Mocht je vragen hebben of wil je misschien tips? Neem dan gerust contact met mij op of laat een reactie achter.

Tagged , , , , , ,

1 thought on “Mijn weg naar een gezonde leefstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.