Voeding

Paasspecial: Waarom eieren perfect passen in een gezonde leefstijl

eieren-gezond

Wanneer het Pasen is genieten we volop van chocolade paaseitjes en paashazen, een heerlijk plakje paasbrood of croissantjes. Dat is natuurlijk allemaal super lekker, maar vergeet vooral het ‘gewone’ eitje niet! Eieren passen perfect in een gezond eetpatroon. Ze voorzien ons lichaam van gezonde voedingsstoffen, vitaminen en eiwitten. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel lekker en kun je er enorm mee variëren!

Dus schuif even de chocolade paaseitjes aan de kant en geniet van een heerlijk gekookt of gebakken eitje. Waarom? Lees hieronder een aantal redenen waarom een ei zo gezond is!

 

Eiwitten

Een ei bevat 6 gram eiwitten en ook nog eens in de meest eenvoudig op te nemen vorm. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Eiwitten helpen bij het herstellen van de spieren na een training, maar bijvoorbeeld ook bij het herstel van de huid nadat er een wond is ontstaan of wanneer je verbrand bent. Een ei per dag voorziet ons lichaam van een dagelijkse portie ijzer, vitamine B12 en eiwitten. De ideale aanvulling voor een gezond eetpatroon en zeker wanneer je weinig of geen vlees eet.

Vitamines

Eieren bevatten veel verschillende vitamines. Een aantal hiervan zijn: vitamine A, B1, B2, B6, D, E en K. Daarnaast bevatten ze de mineralen ijzer en foliumzuur. De laatste is extra belangrijk voor zwangere vrouwen.

Een verzadigd gevoel

Eieren reguleren je hongergevoel. De eiwitten en vetten in een ei zorgen voor een verzadigd gevoel. Hierdoor is de kans groot dat je verspreid over de dag minder trek hebt. Een eitje kan dus enorm helpen wanneer jij graag wilt afvallen.

De perfecte toevoeging aan je maaltijd

Eieren zijn een makkelijke toevoeging aan iedere maaltijd en je kunt er enorm mee variëren. Een hardgekookt ei bij het ontbijt of mee als tussendoortje, een gebakken ei op brood of gebruik een omelet als wrap.

 

maaltijd-ei-avocado

 

Hieronder vind je 3 leuke receptjes die ik vond op Pinterest. Eet smakelijk!

Roerei met spinazie

Ei-wrap met tonijn

Eimuffins

 

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.